Tort bezea cu crema de ciocolata

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 8932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cafea preparata
  • Pentru foile de bezea:
  • se fac 3 foi:
  • pentru fiecare foaie avem nevoie de :
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 grame nuca
  • Pentru crema:
  • 150 gr zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 gr unt
  • 2 lg cacao
  • rom
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca
  • 50 gr ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bezea cu crema de ciocolata:

Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu.

Foile de bezea: Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata cu hartie de copt intidem bezeaua obtinuta de dimensiunea formei in care am copt blatul. Eu am copt aceste foi cca. 1 h la foc mic cu usa intredeschisa.

Crema: Pe baie de abur mixam gabenusurile cu zaharul pana obtinem o crema vascoasa, apoi o lasam sa se raceasca.Incorporam untul in crema de ou dupa care adaugam cacao si rom.

Asamblam tortul astfel: Taiem in 2 blatul primul blat il insiropam apoi intindem un strat de frisca mixata in prealabil,asezam un disc de bezea apoi un strat de crema, procedam astfel cu toate discurile ultimul disc fiind acoperit cu un strat de crema apoi cu un strat de frisca peste care asezam blatul insiropat.

Eu am ornat cu frisca si cu inele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

aziz 1

08.08.2012, 21:48

La multi ani frumosi si sanatosi!!!

Poliana 1

08.08.2012, 22:07

La multi ani si multa sanatate!!

diaconta 1

08.08.2015, 23:15

La multi ani Ana!!!!
Sa ai parte de o viata frumoasa si implinita alaturi de cei dragi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos